Over

Wietske

Geboren in Leiden in 1965. Ik heb een lange carrière in Human Resources, eerst bij diverse bedrijven in loondienst en daarna ruim 20 jaar als zzp’er. Het werken met mensen is de rode draad in mijn carrière.

In 2016 besloot ik me om te laten scholen tot therapeut en coach. Intussen heb ik een goedlopende zelfstandige therapiepraktijk waarin ik mensen met persoonlijke hulpvragen 1 op 1 begeleid. Daarnaast verzorg ik in diverse samenwerkingen trainingen en masterclasses voor professionals en voer ik zo nu en dan nog HR-activiteiten uit.

Schrijven is een grote liefhebberij, De Firma Intimidatie en Bedrog is mijn debuut.

Willem en Herman zijn de namen van mijn beider Opa’s, ik heb ze nooit gekend. 

Willem Flim, mijn Opa van moeders’ kant was huisarts in Leiden en in de tweede wereldoorlog actief in het verzet. Hij is verraden, opgepakt door de Duitsers en gevangengezet op diverse plaatsen, eerst in Nederland en later in Duitsland in concentratiekamp Neuengamme. Hij is -tragisch genoeg- een dag voor de bevrijding van Nederland omgekomen.

Herman ‘Boy’ de Blocq van Scheltinga, mijn Opa van vaders’ kant was werkzaam als planter in Nederlands-Indië. Terwijl mijn vader, zijn broer en zijn moeder na de Japanse inval werden geïnterneerd in de ‘Jappenkampen’, werd Boy door de Japanse bezetter gevangengenomen. Onderweg naar zijn tewerkstelling aan de Pakanbaroe Spoorweg op Sumatra is hij omgekomen. 

Als ik een jongen was geweest, hadden mijn ouders mij Willem Herman genoemd. 

Mijn twee Opa’s en hun beider lot zijn zeer bepalend geweest voor de levensloop van mijn ouders en voor mij als ‘tweede generatie’. De naamgeving van mijn uitgeverij is een eerbetoon.